Ik krijg vaak de vraag of ik therapeut ben. Nee, ik ben een coach. Voor veel mensen lijkt dit hetzelfde, maar dat is het zeker niet. Vandaag verhelder ik de verschillen tussen deze twee.

In het kort: De coach ‘schoffelt’ de grond los en kijkt op die manier welke problemen er aan de oppervlakte liggen. Vervolgens gaat de coach daarmee aan de slag. Een therapeut heeft een schep en kan daardoor ook dieperliggende problemen aanpakken.

Als coach ben ik opgeleid om kinderen en hun ouders te helpen als ze even vastlopen. Als ze het idee hebben dat ze samen alles geprobeerd hebben en er niet uitkomen. Als ze de tips van hun omgeving opgevolgd hebben maar het toch niet werkt. Ik bekijk wat er al geprobeerd is en ga van daaruit verder. Een contact met mij is doorgaans kort (4 tot 6 x) en gericht om je kind weer verder te helpen. Ik trek jullie als het ware uit de slib en zet je weer op de goede weg. Daarbij ga ik uit van je eigen kracht en vul ik dat aan met handige tips en tricks die helpen voor jouw probleem en in jouw unieke situatie.

Ik hoor jullie al denken, een therapeut kan dat toch ook? Dat klopt! In principe kun je voor veel vraagstukken ook bij een therapeut terecht. Een therapeut echter kan nog veel meer. Therapeuten mogen tests afnemen, behandelplannen schrijven en kunnen je voor een langere tijd ondersteunen. Therapeuten hebben kortom meer bevoegdheden en kunnen je daardoor met een breed scala aan uitdagingen helpen.

Waarom dan toch kiezen voor een kindercoach als je ook naar een therapeut kunt? Een kindercoach is laagdrempeliger, de ondersteuning is kortdurend en ik heb nog nooit een wachtlijst gehad! Oftewel, als je NU hulp wilt kun je contact met mij opnemen en dan plannen we direct een datum, in de nabije toekomst, in. Ik start altijd met een vrijblijvend gesprek. In dit gesprek stemmen we af of ik de ondersteuning kan bieden die jij zoekt voor je kind. Zijn we het erover eens dat dit het geval is, dan volgt het intakegesprek en vlot daarna de eerste coachsessie.

Neem gerust telefonisch contact met mij op via 0488 90 8996 of stuur me een berichtje via het contactformulier links in het menu.

Ps. Indien ik vermoed of constateer dat er meer speelt bij je kind, geef ik dat altijd duidelijk aan zal ik altijd adviseren andere/aanvullende ondersteuning te zoeken.