Rots & Water

De Rots & Water-training is ontwikkeld voor kinderen die minder goed voor zichzelf op kunnen komen. Het succes van de training is zo groot, dat deze inmiddels in meer dan 30 landen wordt gegeven.

Kinderen die minder weerbaar zijn, worden vaker gepest. De impact hiervan op een kind is enorm. Kinderen voelen zich onveilig, willen/durven niet meer naar school en hobby’s, schoolresultaten gaan naar beneden, kruipen meer in hun schulp, hebben minder vriendjes of vriendinnetjes en klappen steeds vaker dicht. Veel kinderen houden hier bovendien nog hun hele leven last van.

Kinderen die anderen pesten, lijken een stuk weerbaarder. Toch geeft ook dit aan, dat een kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Het pestgedrag is vaak een manier om met eigen onzekerheden om te gaan. Ook in dit geval heeft de Rots & Water-training zich veelvuldig bewezen.

De kracht van Rots & Water

Tijdens de training leren kinderen hoe zij hun eigen grenzen kunnen (h)erkennen. Daarnaast staan we stil bij de grenzen van een ander. Ik leer hen hoe ze met kleine veranderingen (onder andere: houding, stemgeluid, manier van lopen) een groot verschil kunnen maken. De kinderen ervaren direct, dat andere kinderen hierdoor anders op hen gaan reageren.  De Rots & Water training is erg praktijkgericht, de oefeningen kunnen vrijwel direct in de praktijk toegepast worden. Dit geeft vertrouwen, waardoor zij ook buiten de training beter voor zichzelf op kunnen komen.

Kinderen krijgen door de training meer zelfvertrouwen en worden minder overvallen door angst of boosheid waardoor zij de rust in sociale situaties beter kunnen bewaken. Ze kunnen beter samenwerken, geven hun grenzen beter aan en worden minder gepest. . Al na één of twee bijeenkomsten is er gedragsverandering zichtbaar bij jouw kind!

Hoe ziet de training eruit?

De Rots & Water-training van PalmCoaching bestaat uit 8 lessen. Elke les staat een ander thema centraal. Thema’s die voorbij komen zijn:

 • Lichaamshouding

 • Zien & gezien worden

 • Stemgebruik

 • Lichaamstaal

 • Grenzen stellen

 • Kracht

 • Samenwerken

 • Vriendschap

We staan stil bij de 3 pijlers die van belang zijn om goed voor jezelf op te komen:

 1. Sociale weerbaarheid: aandacht voor lichaamstaal, grenzen stellen, voor jezelf opkomen, intuïtie, contact leren maken en communicatievaardigheden.
 2. Fysieke weerbaarheid: het leren van simpele zelfverdedigingsoefeningen waarin centreren, gronden en ademkracht van belang zijn.
 3. Mentale weerbaarheid: het stellen van doelen, focussen, concentratie en doorzetten.

Goed om te weten

 • Kleine groepen: Ik werk altijd met kleine groepen van zes tot acht kinderen. Zo creëer ik een veilige omgeving, waarin elk kind maximaal tot zijn recht komt en de (individuele) aandacht krijgt die hij/zij verdient.

 • Wekelijkse update: elke week informeer ik ouders over de vorderingen van hun kind.

 • Actuele situaties: Situaties waar je kind tegenaan loopt gedurende de periode van de training kunnen direct geïmplementeerd worden in de training. Zo kan ieder kind het geleerde meteen in de praktijk toepassen.

 • Vervolg mogelijk: Indien gewenst bestaat er de mogelijkheid om ‘Rots & Water –De Verdieping’ te volgen, waarin de oefeningen verder uitgediept worden en eigen uitdagingen en situaties nog meer centraal komen te staan

Tijd voor actie!

Herken je jouw kind in deze situatie? Laat deze situatie niet voortduren. Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.