Kindercoaching

Als kindercoach bied ik laagdrempelige en kortdurende begeleiding. Ik ga niet diep graven naar onderliggende problemen,  maar zet je kind opnieuw in zijn kracht en werk oplossingsgericht zodat jullie samen weer verder kunnen!

Wanneer kindercoaching?

Alle kinderen doen ervaringen op met leuke en minder leuke dingen. Wanneer dit in balans is, voelt een kind zich zelfverzekerd en blij: het kind zit lekker in z’n vel.

Maar wanneer de minder leuke dingen in de weg komen te staan ontstaat er onbalans. Kinderen zijn flexibel en veelal lossen ze dit zelf, of met hulp van hun omgeving (ouders/leerkrachten), op.

Het kan zijn dat je het als ouder even niet meer weet, in die gevallen kan een kindercoachtraject bij PalmCoaching uitkomst bieden. Samen kijken we naar mogelijkheden om de balans in het kind en/of gezin te herstellen.

Waarvoor kun je mij inschakelen?

  • Weinig zelfvertrouwen

  • Sociale vaardigheden (omgang met anderen)

  • Faalangst

  • Pesten / gepest worden

  • Bij (extreme) verlegenheid

  • Verwerking en uiting van gevoelens (boosheid, verdriet)

  • Spanning & Stress

  • Concentratieproblemen

  • Motivatieproblemen

  • Lezen van kindertekeningen

Hoe ga ik te werk?

Ik ga samen met jullie op ontdekkingsreis. Ik richt me op mogelijkheden en bekijk wat voor jouw kind het beste werkt! De sessies vliegen we spelenderwijs aan. Zo voelt ieder kind zich op zijn/haar gemak.

Ik werk bijvoorbeeld graag met spelletjes of creatieve activiteiten, zoals tekenen, verven of kleien. Voor sommige kinderen werkt het beter om buiten bezig te zijn. Dan gaan we lekker samen wandelen. Het samen bezig zijn creëert een mooie opening voor gesprek.

Tijdens de sessies besteden we veel aandacht aan persoonlijke kwaliteiten. Voor ieder kind is het ongelooflijk belangrijk om te weten waar ze goed in zijn. Deze kwaliteiten kunnen we gebruiken om hun uitdagingen aan te pakken. Daarnaast ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen,  doen ze succeservaringen op en versterken zij hun van (sociale) vaardigheden.

Hoe ziet een traject eruit?

Geen kind is hetzelfde. Ik stem het traject daarom altijd af op wat het kind nodig heeft. Voor we aan de slag gaan, stel ik, in overleg met ouder en kind, een behandelplan op. Daarin omschrijven we samen de doelen en maak ik een inschatting van het aantal sessies.

Voor een goed resultaat is een actieve rol van ouders en kind heel belangrijk. Daarom laat ik zowel de ouders als het kind het behandelplan tekenen. Zo staan alle neuzen de juiste kant op!

Wat is de rol van de ouder?

Je bent in principe bij alle sessies welkom. Het gaat immers om jouw kind! Bovendien ken jij je kind het beste. Indien nodig kan ik je om extra achtergrond informatie vragen of als ouder kun je je kind ondersteunen. Wanneer jij, of je kind dit niet fijn vindt, maken we een uitzondering. We zoeken samen een manier die voor jullie prettig voelt en goed werkt. Ik geef je dan na elke sessie een korte samenvatting.

Samenwerking met de leerkracht kan erg waardevol zijn. Indien nodig neem ik contact op met school. Ik vraag hiervoor altijd eerst toestemming.

Wat kun je NU doen?

Je maakt je zorgen om je kind. Natuurlijk heb je als ouder van alles geprobeerd. Wat goed dat je nu op zoek bent naar ondersteuning voor je kind. Alleen met jouw hulp kan ik iets voor jullie betekenen. Ik denk graag vrijblijvend met je mee. Neem contact op voor een gratis kennismaking. Daarin geef ik je direct de eerste tips en kijken we of ik iets voor je kan betekenen.