Soms weet je het als ouder ook even niet meer. Je ziet dat je kind niet helemaal gelukkig is en je hebt, voor je eigen gevoel, álles reeds geprobeerd. Familie en vrienden geven goedbedoelde adviezen over hoe zij de situatie aanpakten, maar ook dat levert niets op. Strenger zijn, er meer bovenop zitten, ze juist meer loslaten, het ze zelf laten uitzoeken. Je hebt alles geprobeerd. Je zit met je handen in het haar en twijfelt aan eigen handelen. Wat is er mis met mij? Waarom lukt dit nou telkens niet met mijn kind(eren)?

Kinderen en ouders hebben een hele bijzondere band. Doorgaans zijn de ouders de primaire verzorgers en ben jij degene van wie het kind, zeker in de eerste jaren, het meeste leert. Kinderen spiegelen hun ouders. Niet alleen letterlijk door op die manier nieuwe dingen te leren, maar ze spiegelen ook emoties en gevoelens. Denk maar eens terug, hoe vaak gebeurde het dat juist op de momenten dat je gestrest en moe thuiskomt vanuit je werk na een uitgelopen vergadering of klus je kind juist dan, terwijl je al minder kunt hebben, ongewenst gedrag vertoond. Enerzijds kun je zelf al minder hebben waardoor je gedrag sneller als ongewenst bestempeld en anderzijds voelt je kind je innerlijke onrust en spiegelt dat door op een bepaalde (negatieve) manier om aandacht te vragen.

Ben je onlangs gescheiden of heb je een nieuw samengesteld gezin? Ook hierbij komen veel verschillende emoties en gevoelens kijken van alle partijen. Het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat iedereen zich gehoord en gezien voelt. Zowel bij een scheiding als bij nieuw samengestelde gezinnen zitten dikwijls niet iedereen op hetzelfde punt in de verwerking en acceptatie. Hierdoor kunnen er wrijvingen ontstaan die voor niemand prettig zijn.

Wil je weer met veel plezier ouder zijn? Wil je meer communicatie tussen alle gezinsleden? Wil je meer rust in het gezin en het gevoel hebben dat de kinderen begrijpen wat je ze wilt bijbrengen en waarom er regels zijn? Wil je niet je stem hoeven verheffen en echt contact met je kind maken? Wil je begrijpen wat er tussen jou en je kind(eren) gebeurd zodat je dat op een andere manier kunt aanvliegen? Kortom, wil je verandering? Dan is ouderbegeleiding zeker iets voor jou!

Bij ouderbegeleiding gaan we in een aantal sessies in op voor welke uitdagingen jullie als gezin staan en ik denk met je mee hoe je daar een draai aan kunt geven zodat iedereen hier op een positieve manier baat bij heeft. Dit is maatwerk omdat ieder gezin natuurlijk anders is. Ouderbegeleiding kan zowel bij mij op kantoor als via Google Meet plaatsvinden. Stuur mij gerust een berichtje en dan kijken we wat ik voor jou/jullie kan betekenen!