Binnenkort start de Dol- fijne IK training bij PalmCoaching. In samenwerking met Kindercoach Eline* ga ik een sociale vaardighedentraining geven. Benieuwd naar wat dat is en of het past bij jou kind?

Een sociale vaardighedentraining is een training waarin we met sociale vaardigheden aan de slag gaan (hehe). We leren de kinderen hoe ze op een betere manier contact met elkaar (leeftijdsgenootjes) en met volwassenen kunnen leggen. De training is geschikt voor alle kinderen, maar extra voor deze kinderen die het lastig vinden om vriendjes te maken of die er wel bij willen horen maar het lastig vinden om aansluiting te vinden bij een groep/klasgenootjes.

In de training leren de kinderen ook meer over zichzelf: We gaan samen met je kind op zoek naar zijn of haar eigenheid. Ieder kind mag zijn wie hij is, maar kan soms door kleine veranderingen wel makkelijker aansluiting vinden bij anderen. Wij geloven er namelijk in dat een kind die weet wat hij/zij zelf wil en dat aan durft te geven op een prettige manier beter in zn vel zal zitten en makkelijker contact legt.

Hoe gaan we dat doen? We hebben samen een training van zes bijeenkomsten ontwikkeld waarin we aan verschillende thema’s zullen werken. Zoals vriendschap, grenzen stellen, vertrouwen, emoties en gevoelens. Daarnaast is er ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers. We hebben ervoor gekozen om verschillende technieken in te zetten om de training gevarieerd te houden, maar ook omdat niet iedereen zich op eenzelfde manier uit. Hierbij valt te denken aan actieve ‘doe- oefeningen’, ademhalingsoefeningen en oa schilderen.

We noemen deze training de ‘Dol- fijne IK training’ omdat we hopen dat alle kinderen een dolfijne training zullen hebben  waarin ze nieuwe dingen over hun eigen IK mogen leren. Dolfijnen zijn groepsdieren, ze leren van en met elkaar. We willen dit in de  de Dol-fijne IK training ook toepassen. Op deze manier kunnen de kinderen gelijk oefenen binnen een veilige setting en leren ze van elkaars uitdagingen. We houden de groep klein, maximaal 10 kinderen en zullen zelf allebei alle trainingen aanwezig zijn. Op die manier staan we in voor veel persoonlijke begeleiding en kwaliteit.

Is dit wat je zoekt voor je kind en wil je hem/haar gelijk opgeven? Of wil je graag nog even overleggen, neem gerust contact met mij op. Reageer via de contactpagina op de website of stuur mij een email op info@palmcoaching.be.

*Meer weten over Kindercoach Eline? Check haar website: https://kindercoacheline.be/